JustFiber® nerozpustná vláknina
Prečo nerozpustná vláknina?
Nerozpustná vláknina pochádza z rastlinných častí, ktoré sú pre ľudský organizmus nestráviteľné. Keďže nerozpustná vláknina je nestráviteľná, nie je zdrojom kalórií a tým prináša mnoho zdravotných benefitov. Konzumácia vlákniny je však veľmi často podceňovaná, čo je ďalší dôvod pre fortifikáciu potravín vlákninou, čím dochádza k zníženiu prebytočných kalórií.
Všetko sú to funkčné prírodné ingrediencie na báze celulózy získavané výlučne z rastlinných zdrojov. Celulóza je základným stavebným kameňom všetkých rastlín a je jedným z najviac rozšírených zdrojov komplexných sacharidov.
Výhody JustFiber® nerozpustnej vlákniny
- nulová hodnota kalórií
- žiadny tuk
- neutrálna chuť
- bez zápachu
- neutrálna farba
- viac ako 99% celkovej diétnej vlákniny
- rôzna veľkosť vlákien (25-400 μm)
- mnohostranné použitie
- bez obsahu lepku
Prednosti JustFiber® nerozpustnej vlákniny
JustFiber
® produkty vynikajú unikátnou schopnosťou viazať vodu a tukové/olejové zložky v potravinách. Poskytujú zväčšnie objemu pri väzbe:
- s vodou 9-násobne (9 g/1 g vlákniny)
- s tukmi/olejmi 6-násobne (6 g/1 g vlákniny)
- dlhšie vlákna – vyššia väzbovosť (mäsiarstvo)
- kratšie vlákna – jemnejšia štruktúra (pekárstvo, cukrovinky, krémy..)
Aplikácie
JustFiber
® vlákniny sú ideálne pre použitie v rôznych potravinárskych výrobkoch:
- pekárske výrobky (chlieb, extrudované výrobky, raňajkové cereálie, snacky, cestoviny, tyčinky, vafle, trubičky, sladké pečivo, plnky do pečiva...)
- mäsové a rybacie výrobky (klobásy, paštéty, šunky, hydinové výrobky, obaľované polotovary...)
- omáčky, nátierky, šalátové dresingy, majonézové výrobky
- strúhaný syr (protihrudkujúce činidlo)
- nosiče aróm
JustFiber® bambusová vláknina
Bambusová vláknina je vhodná pre rôzne potravinárske aplikácie, špeciálne pre krehké potraviny.
- zlepšuje štruktúrne vlastnosti, eliminuje lámavosť výrobkov a dodáva jemný pocit v ústach
- 99% celkovej vlákniny, 0 kalórií
- typy: BF300, BF200, BF100, BF40, BF C40, BF40 LD, BF C40 LD
JustFiber® pšeničná vláknina
Rôzne potravinárske aplikácie.
- zlepšuje stabilitu, zvyšuje celkový objem a zabraňuje jeho stratám v pekárskych výrobkoch
- unikátne štruktúrne vlastnosti
- 99% celkovej vlákniny, 0 kalórií
- typy: WWF300, WWF200, WWF40
JustFiber® ovsená vláknina
Rôzne potravinárske aplikácie.
- nie je zdrojom beta-glukánov
- menšia väznosť vody
- aj vo variante „organická“
- 60-90% celkovej vlákniny, 0 kalórií
- typy: NutraFiber OF200 N, NutraFiber OF200 ON
JustFiber® vláknina z cukrovej trstiny
Surovina nového typu pre funkčné potraviny.
- napomáha udržiavať objem výrobkov a zabraňuje jeho stratám
- excelentné objemové činidlo
- 99% celkovej vlákniny, 0 kalórií
- typy: SC300, SC200, SC40, SC C40
JustFiber® hrachová vláknina
Mäsové a iné aplikácie.
- napomáha udržiavať emulzifikáciu tukov počas mrazenia a tepelnej úpravy
- efektívne objemové činidlo zvyšujúce výťažnosť pri mäsových výrobkoch
- typy: IPF40
JustFiber® sójová vláknina
- veľmi vysoká absorpčná kapacita - náhrada inulínu
- pre fortifikáciu potravín (prídavok až do 6%)
- predĺženie čerstvosti, menšia tvrdosť, lepšia elasticita (pružnosť) výrobkov
- 99% celkovej vlákniny, 0 kalórií
- typy: FI-1
JustFiber® nerozpustná vláknina
leták