JustFiber® nerozpustná vláknina

Prečo nerozpustná vláknina?                                            

Nerozpustná vláknina pochádza z rastlinných častí, ktoré sú pre ľudský organizmus nestráviteľné. Keďže nerozpustná vláknina je nestráviteľná, nie je zdrojom kalórií a tým prináša mnoho zdravotných benefitov. Konzumácia vlákniny je však veľmi často podceňovaná, čo je ďalší dôvod pre fortifikáciu potravín vlákninou, čím dochádza k zníženiu prebytočných kalórií.
Všetko sú to funkčné prírodné ingrediencie na báze celulózy získavané výlučne z rastlinných zdrojov. Celulóza je základným stavebným kameňom všetkých rastlín a je jedným z najviac rozšírených zdrojov komplexných sacharidov.

Výhody JustFiber® nerozpustnej vlákniny

  • nulová hodnota kalórií
  • žiadny tuk
  • neutrálna chuť
  • bez zápachu
  • neutrálna farba
  • viac ako 99% celkovej diétnej vlákniny
  • rôzna veľkosť vlákien (25-400 μm)
  • mnohostranné použitie
  • bez obsahu lepku

Prednosti JustFiber® nerozpustnej vlákniny

JustFiber® produkty vynikajú unikátnou schopnosťou viazať vodu a tukové/olejové zložky v potravinách. Poskytujú zväčšnie objemu pri väzbe:
  • s vodou 9-násobne (9 g/1 g vlákniny)
  • s tukmi/olejmi 6-násobne (6 g/1 g vlákniny)
  • dlhšie vlákna – vyššia väzbovosť (mäsiarstvo)
  • kratšie vlákna – jemnejšia štruktúra (pekárstvo, cukrovinky, krémy..) 

Aplikácie

JustFiber® vlákniny sú ideálne pre použitie v rôznych potravinárskych výrobkoch:
  • pekárske výrobky (chlieb, extrudované výrobky, raňajkové cereálie, snacky, cestoviny, tyčinky, vafle, trubičky, sladké pečivo, plnky do pečiva...)
  • mäsové a rybacie výrobky (klobásy, paštéty, šunky, hydinové výrobky, obaľované polotovary...)
  • omáčky, nátierky, šalátové dresingy, majonézové výrobky
  • strúhaný syr (protihrudkujúce činidlo)
  • nosiče aróm
Snimka1.JPG

JustFiber® bambusová vláknina

Bambusová vláknina je vhodná pre rôzne potravinárske aplikácie, špeciálne pre krehké potraviny.
  • zlepšuje štruktúrne vlastnosti, eliminuje lámavosť výrobkov a dodáva jemný pocit v ústach
  • 99% celkovej vlákniny, 0 kalórií
  • typy: BF300, BF200, BF100, BF40, BF C40, BF40 LD, BF C40 LD

JustFiber® pšeničná vláknina

Rôzne potravinárske aplikácie.
  • zlepšuje stabilitu, zvyšuje celkový objem a zabraňuje jeho stratám v pekárskych výrobkoch
  • unikátne štruktúrne vlastnosti
  • 99% celkovej vlákniny, 0 kalórií
  • typy: WWF300, WWF200, WWF40

JustFiber® ovsená vláknina

Rôzne potravinárske aplikácie.
  • nie je zdrojom beta-glukánov
  • menšia väznosť vody
  • aj vo variante „organická“
  • 60-90% celkovej vlákniny, 0 kalórií
  • typy: NutraFiber OF200 N, NutraFiber OF200 ON

JustFiber® vláknina z cukrovej trstiny

Surovina nového typu pre funkčné potraviny.
  • napomáha udržiavať objem výrobkov a zabraňuje jeho stratám
  • excelentné objemové činidlo
  • 99% celkovej vlákniny, 0 kalórií
  • typy: SC300, SC200, SC40, SC C40

JustFiber® hrachová vláknina

Mäsové a iné aplikácie.
  • napomáha udržiavať emulzifikáciu tukov počas mrazenia a tepelnej úpravy
  • efektívne objemové činidlo zvyšujúce výťažnosť pri mäsových výrobkoch
  • typy: IPF40

JustFiber® sójová vláknina

  • veľmi vysoká absorpčná kapacita - náhrada inulínu
  • pre fortifikáciu potravín (prídavok až do 6%)
  • predĺženie čerstvosti, menšia tvrdosť, lepšia elasticita (pružnosť) výrobkov
  • 99% celkovej vlákniny, 0 kalórií
  • typy: FI-1

JustFiber® nerozpustná vláknina leták
 
Print article/page